بلندگو اکتیو DAS – ACTION 415 A
جولای 20, 2020
10 مزیت سیستم ویدئو کنفرانس| سیما صوت ایرانیان|مزایای ویدئو کنفرانس چیست؟|ویدئو کنفرانس چیست و چگونه کار می کند؟|افزایش کارایی و بهره وری در سالن کنفرانس های ویدئویی|ویدئو کنفرانس| کنفرانس تلفنی|مزیت های ویدئو کنفرانس| کنفرانس ویدئویی|کنفرانس ویدئویی یک راه حل عالی برای روابط حرفه ای|بازار ویدیوی سازمانی|جلسات به صورت ویدئو کنفرانس|سالن کنفرانس های ویدئویی|خدمات کنفرانس ویدئویی|
سیستم های ویدئو کنفرانس بخش دوم
جولای 27, 2020

تاریخچه سیستم ویدئو کنفرانس

تکنولوژی سیستم ویدئو کنفرانس، تاریخچه ای بسیار طولانی و پر فراز و نشیب دارد. شروع استفاده از ویدئو کنفرانس به سال ۱۸۷۰ باز می‌گردد، زمانی که مفهوم انتقال تصویر بر روی سیم های انتقال صوت به دنیا آمد. اما بسیاری نقطه شروع استفاده از تکنولوژی ویدئو کنفرانس را سال ۱۹۲۷ می‌شناسند که یک تماس ویدئو کنفرانس بین آزمایشگاه کمپانی بل و واشگنتن دی سی برقرار شد .تا سال ۱۹۳۵ کلمه ای به نام Video Telephony وجود نداشت و در این سال بود که کلمه “تلفن ویدئویی” معروف شد و تا مدت ها نام اصلی تکنولوژی ویدئو کنفرانس در اذهان عمومی بود. تا قبل از سال 19۹۳، کلماتی مانند رادیو تصویری، یا سیستم تلوزیونی دیداری-شنیداری به تکنولوژی ویدئو کنفرانس اشاره داشتند. (کلمه Video phone در سال های بعد از ۱۹۵۰ در بین عموم فراگیر شد.

کمپانی AT&T در زمینه های ارتباطاتی بسیار معروف است. این کمپانی از زمان های بسیار دور فعال بوده و در زمینه ویدئو کنفرانس نیز از ریشه دار ترین شرکت هاست. کمپانی AT&T در سال ۱۹۵۶ نمونه اولیه ای از تلفنی تولید کرد که به نام Picture Phone معروف شد. این تلفن اولین تماس تلفنی ویدئویی را برای عموم برقرار کرد.

کاری که در Picture Phone انجام شده بود اینگونه بود که تصاویر اشخاص ثابت بودند و هر از ۲ ثانیه یک تصویر جدید به سمت مقابل ارسال می شد. این ارتباط از طریق خطوط تلفن سنتی یا همان PSTN انجام می پذیرفت.

کمپانی AT&T در سال ۱۹۶۴ مدل اول Picture Phone را برای استفاده عموم معرفی کردی. این شرکت اقدام به ساخت چند ایستگاه تماس ویدئویی عمومی کرد. در این ایستگاه ها تماس های ویدئویی نهایتا ده دقیقه ای انجام می شد که تصاویر را با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه منتقل می کرد. اما شخص تماس گیرنده باید ثابت می ایستاد تا تصاویر به خوبی منتقل شوند. یک تماس ۳ دقیقه ای هزینه ای برابر ۲۷ دلار داشت که با نرخ آن زمان بسیار زیاد بود . نسخه دوم تلفن Picture Phone توسط کمپانی AT&T برای مصارف خانگی و اداری ساخته شد و با هدف ورود به خانه ها و اداره ها به بازار عرضه شد. این کمپانی امیدوار بود که بازار روی خوش به آن ها نشان دهد اما قیمت بسیار بالای ۱۶۰ دلار در ماه برای ۳۰ دقیقه تماس مانع از گسترده شدن استفاده از این دستگاه شد. هزینه ۱۶۰ دلاری در آن سال بود.

اولین سیستم ویدئو کنفرانس گروهی تجاری

نسخه دوم کمپانی Compression Labs، به عنوان رقیب کمپانی AT&T اولین سیستم ویدئو کنفرانس گروهی تجاری را روانه بازار کرد. این سیستم ویدئو کنفرانس بسیار بزرگ بود و هزینه راه اندازی ۲۵۰ هزار دلاری داشت. علاوه بر آنکه هر تماس ویدئو کنفرانس ۱ ساعته، هزینه ای برابر ۱۰۰۰ دلار در پی داشت. کمپانی میتسوبیشی اوین تلفن Picture Phone خود را در سال ۱۹۸۹ تولید و روانه بازار کرد. مشکل اساسی که این تفن تصویری داشت این بود که کاربر باید تماس را قطع می کرد، یک دکمه را فشار می داد، حدود ۵ ثانیه بعد یک تصویر سیاه و سفید به سمت مقابل ارسال می شد و سپس مکالمه می توانست ادامه یابد.

سال ۱۹۸۹ سال پر ماجرایی بوده زیرا در این سال است که Quantum Computer Services اولین سرویس ارسال پیام متنی خود را تولید می کند. سال ۱۹۹۱ را می توان سال عمومی شدن اینترنت نامید. این سالی بود که خارج از موسسه CERN، افرادی دعوت شدند تا از اینترنت به صورت عمومی استفاده کنند.

دانشگاه کرنل در سال ۱۹۹۲، اپلیکیشنی به نام CU-SeeMe ارائه کرد که بر روی میکنتاش قابل اجرا بود (در سال ۱۹۹۴ برای ویندوز به بازار آمد). این اپلیکیشن در آن روز بالاترین کیفیت را داشت و به صورت رایگان برای استفاده عموم عرضه شد.در سال ۱۹۹۵، کمپانی PictureTel بزرگترین ویدئو کنفرانس چند نقطه ای را اجرا کرد. در این سیستم ویدئو کنفرانس ۵۰ مکان به یکدیگر متصل می شدند و برای ساعت ها تماس های آن ها به طول می انجامید.

کمپانی Eyenetwork در سال ۱۹۹۶ اولین سیستم ویدئو کنفرانس عمومی خود را عرضه کرد.کمپانی پاناسونیک اولین تلفن ویدئویی بی سیم جهان را عرضه کرد. این تلفن ویدئویی ۷ فریم بر ثانیه فیلم برداری می کرد.

کمپانی مایکروسافت در سال ۱۹۹۶ محصول ویدئو کنفرانس خود به نام NetMeeting را عرضه کرد.VRVS مخفف Virtual Room Videoconferencing System است و در سال ۱۹۹۷ در یک همکاری بین موسسه CERN و Caltech طی یک پروژه ساخته شد.در همین سال ۱۹۹۷ کمپانی AOL نرم افزار چت خود را برای استفاده عموم ارائه کرد.

یاهو مسنجر تغییر بزرگی در نحوه برقراری ارتباط متنی بود. تولید و توسعه نرم افزار یاهو مسنجر یکی دو سال پیش به طور کلی توسط کمپانی یاهو متوقف شد اما این نرم افزار سال ها به عنوان شماره ۱ در صنعت ارتباطات متنی فعالیت کرد. نرم افزار MSN در سال ۱۹۹۹ توسط کمپانی مایکروسافت برای رقابت با یاهو مسنجر و مسنجر AOL به بازار عرضه شد.در سال ۲۰۰۰ و شروع قرن قرن جدید، International Telecommunications Union – Telecommunication (ITU-T) استاندارد جدید H.323 v4 را ارائه کرد.

عمل جراحی Lindbergh، در سال ۲۰۰۱ انجام شد. این اولین عمل جراحی بود که تماما به وسیله ویدئو کنفرانس انجام می پذیرفت. این جراحی تکنولوژی ویدئو کنفرانس را به زمینه پزشکی وارد کرد و توانایی های این تکنولوژی به عنوان یک ابزار بدیع در این زمینه را به همگان نشان داد.

در همین سال اولین Broadcast ویدئو کنفرانس به کمک تکنولوژی ماهواره ای در جریان جنگ افغانستان توسط CNN انجام پذیرفت. در این سال اولین نسل از iPod اپل نیز به بازار عرضه شد. در سال ۲۰۰۳ تمامی نرم افزار های قدرتمند چت از تماس ویدئویی پشتیبانی می کردند. در این سال اسکایپ تماس ویدئویی ۲۵ نفره از طریق اینترنت را ارائه کرد. سرویسی که سادگی و رایگان قابل دانلود کردن بود. در سال ۲۰۰۳ کمپانی لایفسایز که اکنون در زمینه ویدئو کنفرانس بسیار شناخته شده است تحت نام KMV Technologies فعالیت خود را آغاز کرد.

تا سال ۲۰۰۴ هنوز تماس ویدئو کنفرانس اچ دی برقرار نشده بود. اولین تماس ویدئو کنفرانس اچ دی را شرکت لایفسایز انجام داد. کمپانی سیسکو در سال ۲۰۰۴ سیستمی به نام CallManager ارائه کرد که در واقع یک سیستم مدیریت تماس ویدئویی بود. کمپانی Hewlett-Packard در سال ۲۰۰۴ سرویس Halo Telepresence را به بازار ارائه کرد. کمپانی گوگل در سال ۲۰۰۵ سرویس ارتباطی Google Talk را ارائه کرد. با این سرویس، افراد در ایمیل خود می توانستند به سادگی با مخاطبین ارتباط برقرار کنند.

اولین سیستم ویدئو کنفرانس

کمپانی لایفسایز در سال 2009 اولین سیستم ویدئو کنفرانس HD را به بازار عرضه کرد.در سال ۲۰۰۶ کمپانی پلیکام اولین سیستم ویدئو کنفرانس اچ دی خود را به بازار معرفی کرد. کمپانی سیسکو در سال ۲۰۰۶ اولین محصول Telepresence خود را به بازار عرضه کرد. در همین سال کمپانی لایفسایز هزارمین سیستم ویدئو کنفرانس اچ دی خود را نیز به فروش رساند. در سال ۲۰۰۹ کمپانی لایفسایز توسط کمپانی Logitech به مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار خریداری شد.

شرکت Blue Jeans Network در سال ۲۰۱۱ سرویس ویدئو کنفرانس خود را به صورت تجاری به بازار عرضه کرد. کمپانی فیسبوک در سال ۲۰۱۱ مسنجر مخصوص خود را به بازار ارائه داد.تنها نکته قابل توجه در سال ۲۰۱۲ این است که کمپانی اپل در این سال Facetime را بر روی شبکه موبایل ارائه کرد. در ارتفاع ۲۹,۰۲۹ پایی اورست، بلند ترین تماس ویدئو کنفرانس از نظر ارتفاع انجام پذیرفت.

در همین سال ۲۰۱۳ رکورد طولانی ترین تماس ویدئو کنفرانس که در گینس ثبت شده بود شکسته شد. در سال ۲۰۱۴ کمپانی آمازون دستگاه دستیار صوتی محبوب خود یعنی اکو را به بازار عرضه کرد. این دستیار صوتی در حال حاضر یکی از پر فروش ترین محصولات دنیای تکنولوژی است.

در سال ۲۰۱۵ ببود که کمپانی گوگل نرم افزار پر طرفدار ویدئو کنفرانس Hangout را ارائه کرد. کمپانی Periscope نیز در سال ۲۰۱۵ اپلیکیشن پخش زنده خود را برای استفاده عموم عرضه نمود. درسال ۲۰۱۶ کمپانی Slack قابلیت برقراری تماس ویدئویی گروهی را به سرویس های خود افزود. همچنین کمپانی فیسبوک قابلیت تماس ویدئویی گروهی را در سال ۲۰۱۶ به سرویس های خود اضافه کرد. سرویس Google Duo توسط کمپانی گوگل راه اندازی شد.

کمپانی سیسکو در سال ۲۰۱۸ اپلیکیشن سیسکو WebEX را ارائه کرد که پیشبینی می شود با موفقیت و اقبال عمومی مواجه شود. تا به امروز مدل های مختلفی از سیستم های کنفرانس ارائه شده است که بسته به سلیقه و نوع کاربری می توان آنهارا انتخاب کرد .

جهت مشاوره، طراحی و اجرای سیستم کنفرانس با شماره 02188860021 تماس بگیرید.